Blank

Skap større engasjement over tid med videoserier i bedriftens markedsføring

En serie med videoer gir bedrifter og brands muligheten til å bygge dedikerte seere over tid, og kan skape en tettere relasjon med publikum. Mens mange bedrifter fortsatt utforsker bruk av video i markedsføring, ser man at det å skape episodisk videoinnhold eller serier med video kan hjelpe bedrifter å levere budskapet i større grad enn ved bare én enkelt video.

ung kvinne sitter foran Mac ved rød vegg

Videoserier kan handle om alt mulig. Det kan være forklaringsvideoer, FAQ’s, intervjuer eller komplekse tema som vil være hensiktsmessig å formidle over tid og i forskjellige sekvenser.

Det krever heller ikke omfattende ressurser.

Videoserier bygger tillit over tid

Internett er et kaotisk sted. Det florerer med podkaster, bloggposter og artikler. Som markedsførere, kan det være vanskelig å få folk til å komme tilbake for mer. Ved bruk av episodisk innhold eller en serie videoer om samme tema, kan bedrifter og brands levere et konsekvent budskap. Ettersom video i dag er et av de mest engasjerende mediene i formidling av komplekse eller følelsesmessige budskap, kan man på denne måten bygge tillit og relasjoner med målgruppen over tid. En kan også lære etterhvert som man produserer, og dermed få en større forståelse av sin målgruppe.

Leder seere videre i kundereisen

De fleste ser på TV serier, enten det er Game of Thrones, Handmaid’s Tale, Breaking Bad eller Grey’s Anatomy. Felles for disse seriene er at publikum ønsker å se mer etter endt episode. Ofte avsluttes episoder med frustrerende cliffhangers eller ubesvarte spørsmål. Dette betyr ikke at bedrifter skal lage spillefilmer eller dramaserier, men det er en effekt som kan brukes i markedsføring. På samme måte som i TV serier, kan man gjennom markedsføring vekke seeres nysgjerrighet. Eksempler på hvordan man kan opprettholde seernes interesse for videre engasjement, kan være at videoen slutter med hva som diskuteres i neste film, teasers, bloopers, behind the scenes etc. En annen, og kanskje mer relevant måte å engasjere nytt publikum, er at man ikke forteller alt i filmen. Derimot ønsker man å lede de videre i kundereisen til for eksempel nettside og møtebooking.

Les mer: Alt om videomarkedsføring.

Det tar tid å bygge et lojalt publikum. En serie videoer kan brukes som en pågående historie, og bidra til å generere seere over tid. Det kan også skape en tettere relasjon mellom bedrifter, kunder og publikum, da seeren i mange tilfeller ikke opplever det helt som markedsføring. Det har en effekt utover det å formidle et budskap, da det gir bedriften mulighet til å utvikle karakter, bygge merkevare og tiltrekke dedikerte seere over tid.

Større engasjement

Gjennom episodisk innhold oppfordrer en publikum til å komme tilbake for mer. Det kan være med å bygge “Commitment and Consistency”, som er en av Robert Cialdini’s 6 regler for påvirkning. Det kan også skape et større engasjement. Seere som liker den første videoen, vil sannsynligvis se nummer to, deretter nummer tre. Så oppfordrer de forhåpentligvis venner og familie til å se dem, deler dem på sosiale medier og diskuterer det med andre. Dette gjelder særlig hvis bedriften oppfordrer til en form for forpliktelse i løpet av videoen, som for eksempel å abonnere på Youtube kanal eller like profilen på sosiale medier.

Kanskje videoserier kan hjelpe din bedrift med å nå sine mål? Enten det er et strømselskap, IT-selskap, en bank eller dagligvarekjede, kan episodisk innhold og videoserier være ideelt for din virksomhet. Ta kontakt med oss i AVIA produksjon for en uforpliktende prat dersom du er inne på tanken!

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan bruke episodisk innhold i din markedsføring?

Website language: EN / NO

Vi bruker cookies som samler inn informasjon om hvordan du bruker nettsiden, det hjelper oss i å forbedre vår tjeneste og din brukeropplevelse. Du kan lese mer her: Personvern.