Hvordan merkevarer verden over responderer på COVID-19

Merkevarer er tilstede der mennesker er, og burde fungere som en påminner om at vi alle har et ansvar i det pågående smittevernarbeidet. Man har en tendens til å høre på merkevarer som man har en relasjon til. Og de kan på mange måter fungere som en rasjonell stemme oppi alt kaoset. Her har vi samlet bidrag fra merkevarer verden rundt.

Vi befinner oss i en ny og ukjent situasjon, og for mange er det en annerledes hverdag. Det er hjemmekontor og fullt hus, stengte treningssentre og begrenset med aktiviteter. Folk er isolert, noen er arbeidsledig og mange er bekymret for tiden som kommer. Dette har gjort at merkevarer må tenke annerledes, og tilpasse seg en ny hverdag.

Selv om vi velger å håndtere situasjonen forskjellig, kjemper fortsatt hele verden samme kamp. Merkevarer er tilstede der mennesker er, og kan fungere som en påminner om at vi alle har et ansvar i det pågående smittevernarbeidet. Man har en tendens til å høre på merkevarer som man har en relasjon til. Og de kan på mange måter fungere som en rasjonell stemme oppi alt kaoset.

Film er et emosjonelt medium, og er et godt verktøy når man ønsker å få fram et viktig budskap. Etter noen uker er det flere videokampanjer fra ledende aktører i sosiale medier. Vi har samlet sammen noen av bidragene vi liker best og oppdaterer listen fortløpende.

Les mer om kommunikasjon i krisetider.

Netflix: The Spoiler Billboard

Dette er en “fake” kampanje laget av to studenter ved Miami Ad School Europe i Tyskland. Ifølge Boredpanda prøvde de å selge ideen til Netflix Singapore, men fikk avslag da Netflix ikke ønsker å avsløre seriene sine. Selv om billboardsene ikke eksisterer, er filmens oppfordring klar.

Hotels.com: Social Distancing

Reiselivsbransjen er hardt rammet av koronaviruset. Normalt sett ser man kampanjer fra Hotels.com som oppfordrer folk til å reise og oppleve verden. Ettersom mennesker verden over blir bedt om å holde seg hjemme, ser det ut til at Hotels.com med denne kampanjen ønsker å oppfordre til det samme.

IKEA – Stay Home

Spanske IKEA sitt bidrag. Her rettes det fokus på hjemmene våre, og på minnene som skapes hjemme. Den har i etterkant blitt laget på svensk og engelsk.

Guinness Beer: A St. Patrick’s Day Message From Guinness

St. Patricks Day er nasjonaldagen til Irland, og en stor feiring flere steder i verden. Det er også en viktig dag for det irskbaserte ølselskapet Guinness, da det er en dag med høy omsetning og salg av øl. På grunn av koronasituasjonen er feiringen utsatt på ubestemt tid.

Ifølge kommentarfeltet på YouTube slår filmen godt an. Folk kommenterer at budskapet er oppløftende og et positivt bidrag i tiden vi er i.

Visit Portugal: Can’t skip hope.

“Can’t skip hope” fra Visit Portugal er en oppfordring om å holde seg hjemme, og en påminnelse om at vi er sammen om det.

Jack Daniel’s | With Love, Jack

Jack Daniel’s viser at det er mulig å være sammen, selvom man ikke kan være fysisk tilstede. Filmen viser hvordan venner tilpasser seg en ny hverdag ved å være fra hverandre men fortsatt holde sammen. En ny virkelighet vi mange opplever.