Ikke heng etter med videobruk i 2018

Blogg2_Mediainnsikt.png

 

Digitale handlingsmønster tilsier at mottagere av visuelt innhold ønsker en sømløs kundereise bestående av få klikk. Det holder ikke lenger å skape innhold som beveger, veien fra første blikkfang til detaljert informasjon skal være kort - det er forventet. 

I denne artikkelen har vi samlet ett par prognoser for videobruk og fokusområder i 2018. Hvilke plattformer er det mest hensiktsmessig å investere tid og penger i, og hvordan oppnår bedriften ønsket resultat?

Formål

Jobber du med markedsføring og strategi er du kjent med at ethvert tiltak bør ha et formål for å oppnå ønsket resultat. Det er likevel ikke til å unngå å påpeke at dette også gjelder for video i 2018. Hensikten trenger ikke være noe mer komplisert enn at bedriften ønsker bygge kjennskap til merkevaren sin, men å være klar over hvilken oppgave filmen skal løse gjør det enklere å legge en god strategi for innhold, produksjon og publisering. En film skal alltid løse en oppgave – enten det er å engasjere, underholde eller informere.

Facebook – en av de største videoplattformene

Det er uunngåelig å nevne at vi har på kort tid sett Facebook klatre seg opp til å bli en av internettets største videoplattformer, ved siden av YouTube. Vi vet at Facebook sin algoritme favoriserer video over annet innhold, og allerede i 2014 hevdet Mark Zuckerberg at størsteparten av innholdet på Facebook vil være video innen 2020. De fleste er innforstått med at bedriftens videoer bør publiseres på Facebook, for økt spredning. Det er likevel viktig å tenke på at innholdet matcher måten innhold konsumeres på de ulike plattformene.

Vi blir mindre og mindre mottakelige for innhold som likner på reklame, så for å øke sjansen for at din video blir godt mottatt på Facebook er det viktig å appellere til følelser. Humor kan gjøre under med tanke på å skape innhold som skaper en følelse av autentisitet. Det skaper en emosjonell respons, hvilket gjør at seerne automatisk assosierer positive følelser med bedriftens merkevarebygging.

Videre er også antall likes på Facbook-siden relevant for spredning av videoene dine. Facebook annonserte nemlig nå i desember at de endrer algoritmene for å øke spredningen fra Facebook-sider du følger.

Er du interessert i bruk av plattformer, har vi også skrevet artiklene Hvordan lykkes med YouTube? og Øk engasjementet på bedriftens Facebook-videoer.

 

Ikke-tradisjonell annonsering

Annonsekronene følger forbrukernes atferd, det er nok derfor ingen overraskelse for de fleste at annonseringen på Google og Facebook forsetter å øke, samtidig med at annonsering på tradisjonelle medier fortsetter å synke. I følge Statista vil disse to selskapene sitte igjen med en tredjedel av all reklame i verden, dersom denne veksten fortsetter å øke i 2018.

I januar utfordret Google bedrifter til å fortelle sine historier på seks sekunder. Sammen med økt annonsering på Instagram og endringer på Snapchat, har denne formen for annonser på alvor skutt fart, og vi har lært at en rask påminnelse kan være nok til å tippe kunden over kanten til konvertering. Disse veldig korte annonsene viser seg altså aller mest effektive rettet mot publikum som allerede har kjennskap til bedriften, men som trenger et siste push for å gjennomføre et kjøp. Vi forventer derfor flere slike annonser i 2018. Ikke heng etter – her er det viktig med korte og engasjerende videoserier.

 

“Ingen bryr seg”

Nyhetsstrømmene våre er overfylte og virkeligheten er brutal – «ingen» bryr seg om din bedrift. Derfor er det bedre å si halvparten av det ønskede budskapet og nå ut til et stort publikum, framfor å skulle si alt til ytterst få. Det er paradoksalt at de filmene som lykkes best kommersielt ofte er de som virker minst kommersielle. Oppskriften på god film er overraskende enkel: fortell en god historie om noe som engasjerer målgruppen! Verdien av å være avsenderen bak godt innhold overstiger verdien av tradisjonell reklame som når ut til et stadig mindre publikum.

Sørg for målbar konvertering

De fleste videoer bør ha et underliggende formål om å oppnå en handling. For å best kunne måle effekten av en video, er det som regel ikke nok å analysere videoengasjement og hvor mye som blir sett. Å oppfordre til en konkret handling øker sjansen for konvertering.

Vi har sett en stor vekst av webinarer i 2017 som en effektiv bruk av video for å engasjere publikum, noe vi har stor tro på at kommer til å bli enda mer brukt i 2018. Dette har også vist seg som veldig effektivt for å få seerne til å handle på tilbud som gjelder der og da.

 

Å kunne alt om bedriften gjør deg ikke til en filmprodusent

De siste årene har kostnaden for å produsere høykvalitets film falt. Samtidig har teknologien og konkurransen gjort det vanskelig å orientere seg i dette “nye landskapet” for den som ikke følger tett med. Film er et eget fag, og å ha en sterk allianse med engasjerte fagfolk er derfor det eneste riktige å gjøre – vær heller en engasjert støttespiller som spiller på lag med de som produserer filmen.

Video er ikke bare kommet for å bli, video er kommet for å ta over mye av innholdet vi konsumerer på nettet. Ikke bli hengende etter!

 
_R8A0243_5.png

Hjelp med din filmproduksjon?

I AVIA har vi fokus på strategi og effekten av filmene vi lager. Ta kontakt for din henvendelse!