Slik får du mest mulig ut av videoene i selskapet ditt

Blogg2_Mediainnsikt.png

Vi vet at det å lage gode videoer krever mye tid, talent og ressurser. For at bedriftens videoer skal lykkes må man ha et tydelig formål i forkant av produksjonen, og en god plan for publisering når videoen er ferdig produsert. Likevel ser vi at det ofte ligger et ubenyttet potensiale i videoinnholdet, og i publiseringsstrategien. Her har vi skrevet noen tips til hvordan du kan få mest mulig ut av videoene i selskapet ditt.

 
  • Gjør innholdet om til artikler og nyheter

  • Optimalisér, re-publisér og gjenbruk innholdet

  • Planlegg for flere formater

  • Maksimer distribusjonen

 
 

Gjør innholdet om til artikler og nyheter

I forarbeidet til filmproduksjon skrives det ofte et manus. Dersom du ser at innholdet er relevant for målgruppen din, hvorfor ikke ta utgangspunkt i manus, eller det som sies, og gjøre innholdet om til en artikkel også? På den måten får du enda mer ut av videoen din, og sjansen for at innholdet treffer publikum i riktig modus blir enda større. Gode eksempler på der dette kan fungere er casevideo, informasjonsvideo, video med intervjuer eller webinarer. Er det en video om en nyhet – ja, så kan man skrive en nyhetssak om innholdet.

AVIA laget en video med 5 tips til bedre webinarer, og gjorde det deretter om til et blogginnlegg også. Se videoen og artikkelen her

 

Optimalisér, re-publisér og gjenbruk innholdet

Det er mye snakk om A/B-testing, å lage to eller flere versjoner av det samme kjerne-innholdet for å se hva som når best ut til publikummet ditt. Når man har publisert en video krever det ofte en periode med overvåking til før man lærer hva som fungerer, og hva som eventuelt ikke fungerer.

Å ta med seg innholdet som fungerer videre er ikke noe nytt. Men ofte må vi tenke annerledes i gjennomføringen når vi skal gi nytt liv til videoer vi har fra før. Et eksempel kan være å gjenbruke noe av videoinnholdet du har erfaring med at fungerer fra tidligere, inn i nye produksjoner. En annen idé kan være å lage nye versjoner i andre formater (for eksempel gjøre om en video som ble produsert i breddeformat tidligere til et høydeformat), eller bruke den samme formelen når du skal skrive tekst til videoannonsen din på Facebook.

IMG_1264.jpg

Et annet eksempel på gjenbruk av innhold, kan være å finne utdrag av en allerede produsert video som fungerer godt til et annet formål enn tiltenkt da den en gang ble laget. Det kan være at du nå skriver en artikkel, eller lager en ny landingsside, og finner en video eller et utdrag fra tidligere som kan passet bra i denne sammenhengen. Sannsynligheten for at ditt publikum har sett nettopp denne videoen er ikke nødvendigvis så høy. Kanskje ble videoen spredd til en annen målgruppe enn du fokuserer på denne gangen, eller kanskje bedriften har fått mange flere tilhengere nå som ikke har fått glede av å se nettopp denne videoen?

Dersom en video har et godt budskap, og samsvarer med annet innhold som skal kommuniseres, vil den mest sannsynlig bli tatt godt imot, uavhengig om den har blitt sett tidligere eller ikke. Konklusjonen er derfor at det kan det være lurt å re-publisere bedriftens videoer for å forlenge levetiden.

 
 

Planlegg for flere formater

For å få mest mulig ut av filmproduksjon, bør man i forarbeidet planlegge for at videoen skal benyttes på flere ulike flater. Det kan eksempelvis være bedriftens egen nettside, partner-sider, Facebook, Instagram, LinkedIn, Instagram, IGTV, Youtube (prerolls), TV, bannerannonser, osv. Hvor en video publiseres, har ofte påvirkning på hvor lang den skal være, hva slags innhold som skal kommuniseres, hvilken stil og tone videoen skal ha og hvilket format som passer best. Dette er fordi det som regel lønner seg å kommunisere på målgruppens premisser – vi må treffe de der de er, og i det moduset de er i.

 

Maksimer distribusjonen

Det første og kanskje mest åpenbare tipset, men som veldig ofte undervurderes, er å spørre venner, kollegaer, tidligere kollegaer, samarbeidspartnere og svigermor om å dele! Skal man tenke strategisk, bør man selvsagt prioritere å spørre kontakter som på en eller annen måte er tilknyttet målgruppen din. Men du vet aldri om noen plutselig kjenner noen, som kjenner noen, og en deling kan nå langt. Poenget er derfor at dette ikke bør undervurderes.

Til slutt; ikke tro at video kun er til for å legges ut på Youtube, eller på nettsiden din, uten å drive trafikk til den. For å få mest mulig ut av en video er det viktig å lage en god plan for publiseringen, og strategisk distribuere videoen i relevante kanaler. Ønsker du tips til publisering av video på Facebook har vi laget en Quick Guide – les mer, og last den ned her.

 
 
AVIA Produksjon _ Portretter (3 of 14)-Edit.png

Ønsker du flere tips?

I AVIA har vi fokus på strategi og effekten av filmene vi lager. Ta kontakt for din henvendelse!