Profesjonell bruk av drone i film

 

Hver vinter stiller 300 deltakere på startstreken for å ta opp kampen mot moder natur og hverandre, midt på Hardangervidda. Dette er Red Bull Ragnarok, verdens største og tøffeste kitekonkurranse. Denne gangen var også vi i AVIA Produksjon på plass, i tåke, flatt lys og vind. I forbindelse med vår produksjon for Red Bull Ragnarok, ble vår produsent Jo Christian Larsen intervjuet i ettertid av filmingen, med spørsmål rundt profesjonell bruk av drone i film.

Intervjuet ble publisert i TheKiteMag. Her kan du lese et utdrag:

Hvilken rolle spiller dronen når dere skal dekke et event som Red Bull Ragnarok?

- Filming med drone kan i mange tilfeller heve en produksjon, men alle scener bør være planlagt for at det skal fungere. Dronebilder er flott for å gi seerne et nytt perspektiv. Denne gangen ga det muligheten til å se utøverne i samspill med naturen på en ny måte.

Hvor mange er dere i teamet?

- Hovedteamet består av en droneoperatør og en profesjonell filmfotograf som styrer kameraet. I tillegg har vi ofte med en regissør som styrer hvilke opptak vi skal ha.

Hvordan løser dere problemet med batterikapasitet på dronen?

- Droneoppdrag er bare en del av det ferdige resultatet. Så regelmessige landinger for å bytte batteri vil sjeldent påvirke produksjonen. Vi har alltid med oss mange ekstra fulladede batterier.

Hva er utfordringene med å fly en drone på et fjell?

- Ved god planlegging med hensyn til værmeldinger kan vi operere i ganske tøffe forhold. Det er også viktig med god vedlikehold av dronen, og passe på at vi følger alle sjekklister.

Hva er fremtiden for bruk av droner, og hvordan kan de bli forbedret?

- Det er en rivende utvikling i droneteknologien der kameraspesifikasjonene stadig blir bedre, men også selve maskinen i forhold til ulike sensorer og batteritid. Vi i AVIA følger nøye med på denne utviklingen og gleder oss til fortsettelsen.

 

Filmen kan sees her (via Red Bull sin Youtube profil):

 
Snowkiting enthusiasts from around the world gathered on the icy mountain plains of Hardangervidda in Norway, to take part in the world's largest snowkite race: Red Bull Ragnarok. With shifty winds and some seriously icy conditions, only 4 of the 300 kiters we're able to complete the course in full, making it the toughest competition to date.
 
Kjetil+Kalis+Fredriksen+-+AVIA+Produksjon+AS.jpeg

Kontakt oss for veiledning