Øk engasjementet på bedriftens Facebook-videoer

Blogg2_Mediainnsikt.png

En påkostet Facebook-film har liten verdi dersom det ikke er noen som ser den. Men hvis du følger disse sju tipsene øker du sjansene for at nettopp din video får oppmerksomhet.

 

  • Fang oppmerksomheten

  • Sørg for en velskreven beskrivelse

  • Tekst filmen

  • Minn seeren på å skru på lyden

  • Fokuser på ett budskap

  • Utnytt høydeformatet

  • Skap engasjement rundt filmen

 

1. Fang oppmerksomheten

I sosiale medier florerer det av filmer av ymse kvalitet. Samtidig scroller publikum ofte fort gjennom Facebook-feeden og oppmerksomhetsspennet er kort. Mange seere mister interessen allerede etter de første tre sekundene, men hvis innholdet er engasjerende fra første sekund er sjansen større for at det skaper en stopp-effekt. Finn derfor et spennende bilde når du velger thumbnail, og begynn filmen med et anslag som skaper nysgjerrighet eller er visuelt tiltrekkende. Her gjelder det å være kreativ. Eksempelbildet under viser hvordan skomerket Puma har valgt vise frem et av sine produkter gjennom en spennende animert, fargesterk og kort snutt.

7_facebook_tips6.png

 

2. Sørg for en velskreven beskrivelse 

På samme måte som en Facebook-film bør ha en engasjerende start, bør også teksten som beskriver filmen vekke interesse. En morsom, tabloid eller forventningsoppbyggende tekst vil kunne være det som gjør at ditt publikum velger å se videoen i stedet for å scrolle videre i feeden. Bruk derfor tid på å pønske ut en fengende tekst!

7_facebook_tips5.png

 

3. Tekst filmen din

På Facebook spilles de fleste filmer av automatisk når vi scroller gjennom feeden. Noe å ha i bakhodet er at for de aller fleste av oss vil ikke lyden bli spilt av automatisk, og en undersøkelse gjort av markedsgiganten Hubspot viser at hele 85% av videoer på Facebook blir sett uten lyden skrudd på. Filmer som ikke gir mening uten lyd blir dermed som oftest nedprioritert i vår jakt på godt innhold. Derfor er det viktig å velge virkemidler som gjør filmen forståelig uten at seeren aktivt må skru på lyden. Ofte kan løsningen på dette problemet være å tekste filmen.

7_facebook_tips7.png

 

4. Minn seeren på å skru på lyden 

Dersom du har klart å fange seerens oppmerksomhet de første, viktige sekundene, kan det nå være riktig tidspunkt å minne om å skru på lyden. Lyden kan i mange tilfeller gi like mye verdi til filmen som bildene – og helst vil man gjerne at seeren skal få den fulle filmopplevelsen. Mange velger derfor å minne seeren på å skru på lyden etter noen sekunder, med et integrert grafisk element eller tekstplakat i filmen

7_facebook_tidsdfsps8.jpg

 

5. Fokuser på ett budskap 

Som tidligere nevnt er oppmerksomhetsspennet til dagens publikum ofte snevert. Filmer som forsøker å fortelle mye på én gang blir ofte kompliserte og vanskelig for publikum å oppfatte. Konsentrerer man derimot ett hovedbudskap inn i én film er sjansen større for at seeren holder følge. Sjansen er dermed også større for at publikum ser, liker og deler filmen videre. Husk også å ha en tydelig «call to action» på slutten av filmen der du inviterer seeren til videre handlinger.

7_facebook_tips9.png

 

6. Utnytt høydeformatet 

Statestikk fra Facebook kan fortelle oss at over halvparten av alle brukere nå logger seg inn utelukkende via mobil. Denne gruppen er i tillegg dobbelt så aktiv enn de som sitter på desktop eller laptop. I følge Hubspot viste en omfattende undersøkelse at kvadratiske filmer (1:1) utkonkurrerte klassisk widescreen (16:9) med 30-35% flere visninger og 80-100% mer engasjement på mobil. Men hvorfor er det slik at kvadratisk fungerer bedre? Film som er eksportert ut i kvadratisk format tar opp hele 78% mer plass i Facebook-feeden enn klassisk widescreen. Dekker filmen større områder av skjermen, stjeler den også mer av seerens oppmerksomhet. I tillegg er terskelen litt lavere for å trykke seg inn på filmen hvis en slipper å rotere mobilen for å få fullskjermvisning.

7_facebook_tips11.png

 

7. Skap engasjement rundt filmen

Gruppementalitet spiller en viktig rolle, også på digitale flater. Det er lettere å engasjere seg i en film som allerede har fått en del kommentarer, likes og delinger. Levetiden på en film kan bli svært kort dersom den ikke får et engasjement fra start. Bruk i første omgang nettverket ditt internt (kollegaer, venner og bekjente) for å få engasjement ved publisering. Det vil skape ringvirkninger og i de mest vellykkede eksemplene vi har sett kan det overgå enhver betalt visning. La filmen gå organisk en stund, før du bruker noen kroner på betalt visning for å forlenge levetiden og treffe bredere. 

I følge Facebook selv har nylige studier vist at vesentlig flere ser en hel videoannonse om den er 15 sekunder eller kortere, så det å holde filmen kort er spesielt viktig ved betalt visning.

Lykke til med din Facebook-film – og ikke nøl med å kontakte oss i AVIA dersom du ønsker flere tips for din filmproduksjon. 

 
_R8A0243_3.png

Trenger du hjelp med bedriftens videostrategi?

Vi hjelper deg gjerne.