Hvorfor kinoreklame kan passe for din bedrift

Blogg2_Mediainnsikt.png

På grunn av hyppig produksjon av innhold fra bedrifter, blir det stadig vanskeligere å trenge gjennom med ønsket budskap. Det er her kino kommer inn som et opplevelsessenter, der reklame blir tatt imot på en unik måte. Vi har derfor skrevet om hvorfor det kan være lurt å annonsere på kino.

Gode besøkstall på kino

TV ble for første gang i 2017 forbigått av internett som den største annonsekanalen. Men på tross av en stabil vekst i annonsering i digitale kanaler, kan Kinoene kvartal etter kvartal vise til gode besøkstall. Påsken i år kunne vise til de høyeste tallene for kinobesøk på ti år!

Hvem er kinopublikumet?

57% av kinobesøkere er mellom 12-39 år (CAPA, Kinopanelet undersøkelse 2017). Dette er en målgruppe som det de siste årene har blitt vanskelig å nå på TV.

Kinobesøk begrunnes med at det gjerne er en film de vil se, gjerne i sosialt lag med venner eller familie. Det å komme seg ut en tur og oppleve totalopplevelsen kino gir med stort lerret, god bilde- og lydkvalitet er også sentrale grunner.

Reklame er forventet

De som har tatt turen til kinoen har i tillegg utført en rekke valg som har ført til at de nå sitter i salen. Med godteposen godt plantet i fanget venter de forhåpningsfullt og sier «underhold meg!». Reklame på kino er forventet av publikum, og den er som regel også ønsket. En undersøkelse gjort av IPSOS MMI og Meetingpoint i 2015 viser at reklameerindring på kino er 3,6 ganger større enn på TV. Forholdene i kinosalen gjør altså at seerne husker reklamen bedre!

Det er også færre forstyrrende elementer som hindrer publikumet å motta budskapet i en kinosal. Man sitter i det tildelte setet sitt, og har ikke mulighet til å bytte kanal eller trykke «mute», som ofte skjer når man ser på TV hjemme.

Screen Shot 2018-05-09 at 10.28.36.png

En undersøkelse fra CAPA viser at 50% av kinopublikumet får med seg de fleste reklamefilmene før filmen.

 Treffer målgruppen

Kinoreklame er en ideell plattform for å treffe det publikumet du ønsker på bakgrunn av hvor kinoen holder til. Det kan ofte være vanskelig å treffe riktig demografi med TV-reklame, men filmmålgrupper er generelt enklere å presisere. Her kan man benytte seg av aspektet lokal tilhørighet, som treffer seerne på et mer personlig nivå. Man kan også benytte seg av segmentering i form av sjangeren på filmen som vises – blir filmen sett av menn, kvinner, familie eller ungdom?

I dag kan du også treffe kinopublikummet gjennom hele kundereisen – med banner på nettsiden og i appen til kinoen før de drar hjemmefra, på det store kinolerretet, og du kan retarge de som har sett reklamfilmen din på facebook etter at de har forlatt kinosalen takket være beacons.

Hva koster kinoreklame?

Pris på kinoreklame baserer seg på antall besøkende til den aktuelle kinoen, lengden på reklamefilmenog hvor lang tidsperiode du ønsker den sendt. En gjennomsnittsuke estimeres å ha rundt 132 000 besøkende, men det varierer mellom kinoene og hvilke filmer som vises. En kino i Risør vil for eksempel ha en rimeligere ukespris enn en i Oslo. Du kjøper et garantert besøk, og vil være på kinolerretet til dette besøket er nådd.

Kinoreklame gir deg muligheten til å treffe publikum i riktig modus. Her slipper du i mindre grad å krige med oppmerksomhetstiden til seeren enn hva du må på sosiale medier.

Les mer om annonsering på kino HER.

 

Videoen vi laget for RfD med Nucleus, er eksempel på en kinoreklame.

AVIA hjelper deg gjerne med produksjonen av kinoreklame. Vi gjennomfører oppdrag i hele Norden, og er eksperter på 3D animasjon og drone.

 Kilder:
https://hanspetter.info/mediapuls-252-tv-flukt-nordiske-mediedager-og-f8/
http://www.kinomagasinet.no/artikkel/leserinnlegg-storskjermen-pa-trend-listen/
http://kampanje.com/reklame/2015/02/--storskjerm-pa-trendlisten/
Kinopanelet – Undersøkelse sommer 2017, PDF.

 
Background copy.png

Trenger du hjelp med din filmproduksjon?

I AVIA har vi fokus på strategi og effekten av filmene vi lager. Ta kontakt for din henvendelse!