6 grunner til hvorfor video er viktig for bedriftens markedsføring i 2019

Kanskje dette er året å vurdere å implementere video som en del av bedriftens markedsstrategi? Video vokser i popularitet og har raskt blitt en sentral del av bedrifters mediemiks og strategi. Her får du 6 grunner til hvorfor video bør bli en del av bedriftens markedsføring.

Video vokser i popularitet og har raskt blitt en sentral del av bedrifters mediemiks og strategi. Dette er det god grunn til! Stadig flere har fått øynene opp for video som en del av markedsføringen, og en markant overvekt av disse forteller at video gir dem økt ROI.

1. Video er foretrukket

Tallene lyver ikke, forbrukerne foretrekker video fremfor tekst og bilder – og de ønsker mer av det. Og det er ikke vanskelig å forstå. Videoer er enkle å fordøye, og de har en overlegen evne til å engasjere og påvirke oss emosjonelt. Ifølge boken Effekt: 10 grunnleggende regler for å lage reklame som virker (2019) er kommunikasjon basert på emosjon og følelser mer enn dobbelt så effektivt enn kommunikasjon som bruker rasjonelle argumenter. Følelser selger rett og slett mer, og hva er vel bedre til å formidle de gode historiene enn video? Dagens digitale verden blir styrt av forbrukerne selv. Det er de som bestemmer hva de vil se, når de vil se det og ikke minst hvordan. Dette er grunnen til at en video som engasjerer og skaper reaksjoner ofte vil være det eneste som kommer gjennom nåløyet i havet av innhold.

Dessuten foretrekker både sosiale medier og søkemotorer video og prioriterer dette i sine algoritmer. En bedrift har 53 ganger så stor sjanse for å havne på førstesiden på Google hvis den er god på å bruke video på nettsiden. En nettside som inkluderer video i innholdet slår bedre ut med tanke på SEO, såfremt andre faktorer som titler, meta og lastetid er tatt høyde for. Dermed kan det bidra til å øke bedriftens rangering i Google! En video har i tillegg 135 prosent bedre organisk rekkevidde på Facebook enn et bilde. Det er ikke rent lite.

2. Video er lønnsomt

Det er bevist – video virker. Med en god strategi i bunnen vil det rett og slett være svært lønnsomt. Legger du en informativ og godt utviklet produktvideo på landingssiden din, kan du øke konverteringsraten med 80 prosent. Videoer trigger også direkte salg. 64 prosent av brukere som ser på merkevarevideoer på Facebook kjøper produktet senere, og 57 prosent sier at videoer ga dem en større tillit til nettkjøp.

Forskning viser at merkevarebygging bør utgjøre omtrent 60 prosent av det totale markedsbudsjettet, mens salgsutløsende kommunikasjon bør utgjøre 40 prosent (Effekt 2019). Studier viser at dette gir høyere måloppnåelse på kort sikt og bedre avkastning over tid. Denne budsjetteringen vil også gi klare retningslinjer for valg av kanaler for bedriftens markedsføring. TV er for eksempel fortsatt et svært gunstig medium for å drive merkevarebygging. Bedrifter som bruker video i markedsføringen får så mye som 66 prosent flere kvalifiserte leads i løpet av et år. Å investere i videoproduksjon vil derfor lønne seg i lengden for mange. Det gjelder bare å finne riktig vinkling.

3. Video appellerer til mobilbrukere

Det bør ikke komme som noen overraskelse at mesteparten av aktiviteten på internett foregår på mobilen. Derfor er det viktig å tilrettelegge markedsføringsaktivitetene slik at de er kompatible på mobil, og ikke minst er tilpasset forbrukere med telefonen i hånden. Mye av aktiviteten på mobil foregår når man er på farten eller kun skal sjekke noe raskt. Da vil de fleste foretrekke korte videoer fremfor å lese lange tekster. Hele 60 prosent av visningene på YouTube kommer fra mobile enheter. Dette viser hvor åpne man er for video når man dukker ned i smarttelefonens verden.

4. Video øker forbrukeres kjennskap til merkevaren og bygger tillit

En av mange fordeler med video er at det er et allsidig medium. Man kan lage videoer til alle mulige formål, og i alle stadier i kundens kjøpsreise. Hva med å bruke video til å øke merkevarebevissthet, oppmuntre til engasjement eller inspirere til konverteringer? Mulighetene er uendelige.

Kanskje det er fordelaktig å produsere en morsom video som viser potensielle kunder merkevarens personlighet? Eller lage enkle informative videoer som gjør det mulig for kundene å lære mer om bedriftens produkter? For forbrukere tidlig i kjøpsprosessen, kan strategisk målrettede videoer føre dem til landingssider som hjelper dem å fullføre kjøp eller tilegne seg nyttig informasjon om hvordan de kan gå til anskaffelse av nettopp dine produkter eller tjenester.

Å lage interessante og nyttige videoer for forbrukerne kan også bidra til å bygge tillitt. Gode historier, spennende budskap og interessante vinklinger blottet for tradisjonell reklame vil kunne gi forbrukerne en følelse av å ha fått noe igjen etter å ha sett videoen. Reklame skal ikke lenger oppfattes som reklame, og gjør man dette riktig vil man kunne skape gode relasjoner mellom forbrukere og bedrift.

Langsiktig merkevarebyggende kommunikasjon er mest effektivt etter seks måneder, men kan også skape salgsresultater på kort sikt. Til sammenligning vil salgsaktivering sjeldent bygge merkevare. Langsiktighet er utvilsomt lønnsomt, og å bruke fordelingen 60/40 mellom merkevarebygging og salgsutløsende kommunikasjon er derfor anbefalt. Samtidig finnes det alltid unntak til regelen. Budsjettfordelingen mellom merkevare- og salgsfremmende kampanjer vil variere fra bransje til bransje, og mellom ulike kommunikasjonsoppgaver (Effekt 2019).

5. Video er sosialt

Det viser seg å være lite som er mer delbart mellom venner og bekjente enn en god video. 83 prosent av forbrukere som ser en merkevarevideo de liker, ville vurdert å dele den videre med andre. I tillegg vil en video på sosiale medier generere 1200 % flere delinger enn tekst og bilder kombinert. I en verden som lever og ånder for sosiale medier er dette tall som viser at video kan være nøkkelen til å skille seg ut fra mengden. Husk at videoer som trigger følelser, om det så er glede, sinne eller melankoli, vil ha størst delingsverdi.

Hvis et bilde sier mer enn 1000 ord, må video si minst en million? Alt kan sies med video, uansett om det er snakk om tekster, kundecaser eller produktinformasjon. Video kan vise frem produkter på en mer kreativ måte, generere følelser i en kundefortelling, fremme bedriftens produkter «in action» eller vise frem en familieforretnings genuine stolthet.

Video kan også være et virkemiddel i arbeidet mot å skille seg ut fra konkurrentene, og gi kampanjene en dash kreativitet. «Kreativitet øker den mentale tilgjengeligheten til produktet eller merkevaren ved å både fortjene og beslaglegge oppmerksomheten vår. Det er grunnen til at kreativitet beviselig gir større avkastning på investerte mediekroner og effekt i form av økte markedsandeler» (Effekt 2019). Dette er avgjørende i et marked styrt av lavfrekvente kjøpere, liten grad av involvering i kjøpsbeslutningene og indifferente forbrukere.

Er du inne på tanken om å bruke video som en del av markedsmiksen?