Produsert av AVIA
Kontakt oss

Appen “Rydde” skal gjøre det enda enklere å engasjere seg i ryddingen av forsøpling i naturen. For å tiltrekke brukere til appen laget vi en film som bygger på det noe urealistiske premisset om at havet er helt fritt for plast i år 2050. Det er egentlig året det er anslått at det vil være mer plast i havet enn fisk.

Rydde er et samarbeid mellom Senter for oljevern og marint miljø (SOMM) og Hold Norge Rent. Prosjektet går ut på å rydde Norges strender og kyst for marin forsøpling. Hvert år deltar flere tusen i ryddeaksjonene, og hittil i år er det allerede samlet inn over 531 034 kg søppel ved hjelp av over 16 045 frivillige innsamlere.

 

Prosjektet har en egen app – “Rydde” – som gjør det enda enklere å engasjere seg i strandryddingen. Appen viser ryddeaksjoner i nærheten og registrerer søppelet strandryddere plukker. Dette er et viktig initiativ for forskning og kampen mot forsøpling.

SOMM ønsket en kampanje som markerer at appen er tilgjengelig, samt informere eksisterende “ryddere” om en app som gjør ryddingen enklere. Sammen laget vi en film som bygger på det noe urealistiske premisset om at havet er helt fritt for plast i år 2050. Det er egentlig året det er anslått at det vil være mer plast i havet enn fisk.

 

I vår film er imidlertid all plasten ryddet opp – takket være appen Rydde. Filmen utspiller seg i vakre norske omgivelser, og gir et noe ukonvensjonelt og humoristisk innblikk i hvordan Rydde-appen kanskje kan være med å redde verdenshavene fra forsøpling, fortalt gjennom hovedpersonen Koriander.

Du kan lese mer om aksjonen og se oppdatert statistikk her.

Kontakt oss